Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στη στολή και τον οπλισμό του προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2023, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2023, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της στολής και τα ατομικά εφόδια των 600 υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την προμήθεια υποπολυβόλων MP5 για το προσωπικό, ενώ θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στη στολή, η οποία θα κατασκευάζεται από ειδικό ύφασμα κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαφορές στη Στολή

Σημαντική είναι η αλλαγή στο σήμα της Δικαστικής Αστυνομίας, όπου η χρονολογία ίδρυσης θα αναγράφεται πλέον το 2024 αντί του 2022. Επίσης, έχουν διαφοροποιηθεί οι διαστάσεις του θυρεού που υπάρχει στο διακριτικό σήμα, το οποίο είναι κεντημένο σε ύφασμα τσόχας ή τύπου τσόχας, χρώματος γκρίζου.

Οι στολές θα διακρίνονται ανάλογα με τον βαθμό του κάθε δικαστικού αστυνομικού, όπως αστυνομικός, αρχιφύλακας, υπαρχιφύλακας και φρουρός, ενώ θα υπάρχουν επίσης διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρικών και γυναικείων στολών.