«Το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας είναι ιδιαίτερα φτωχό και δεν μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ανθρωπιστική παιδεία, που θα στηρίζει αρχές αξίες και πρότυπα», είπε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας το οποίο προβλέπει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα της θέλει ένα σχολείο που θα ανοίγει το δρόμο για το νέο Διαφωτισμό ο οποίος θα είναι ψηφιακός και θα διαμορφώνει πολίτες που θα αναπνέουν ελεύθερα και που δεν θα επιτρέπεται το γόνατο της βίας και του ρατσισμού στο λαιμό των ανθρώπων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναφερόμενη στο θέμα της αξιολόγησης η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ του μέτρου πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και να επιβάλλεται ως μέσο επιβολής ή και ως πανάκεια για την αντιμετώπιση χρόνιων αδυναμιών και ελλείψεων του εκπαιδευτικού συστήματος.
Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σήκωσε τους τόνους της κριτικής κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι αυτονόητη πράξη ευθύνης του κόμματος της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
«Οι ανισότητες θεριεύουν γύρω μας και αντί να ρίξετε το βάρος στο ξεριζώμα τους θέλετε άλλη μία γενιά πολιτών που να είναι δέσμια της οικονομικής δυνατότητας των γονιών τους. Ο κόσμος αλλάζει εσείς όμως όχι. Οι εκπαιδευτικές πολιτικές πρέπει να έχουν προτεραιότητα την ραγδαία βελτίωση των επιδόσεων όλων των μαθητών και την αριστεία ταυτόχρονα με την μείωση των ανισοτήτων. Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται να επενδύσουμε στην γνώση και στην νέα γενιά κι εσείς δεν κάνετε σήμερα τίποτα από τα δύο. Με την πολιτική σας παγιώνονται και διευρύνονται οι ανισότητες όχι απλά δεν ανοίγεται ο δρόμος επιστροφής των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά καταδικάζεται και την γενιά που έρχεται και καταδικάσετε και τη χώρα μας σε ένα διαρκές brain drain. Για μας την παράταξη της αλλαγής και της ελπίδας η εκπαίδευση είναι το βασικό μέσο κοινωνικής απελευθέρωσης ανάπτυξης και συλλογικής ευημερίας, είναι ο δρόμος προς την κοινωνική ισότητα χωρίς στερεότυπα στερεότυπα και αποκλεισμού».
Πηγή: