Διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Κλαυθμώνος, το βράδυ της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση, που οργανώθηκε από την «Ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών – Κομμουνιστ(ρι)ών ενάντια στο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη», ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ και συνοδεύτηκε από την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και αστυνομικών. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία αυτή.

Στο κείμενό τους, οι διοργανωτές τόνισαν ότι, παρά την τραγωδία, τα τρένα συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Υπογράμμισαν ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ η κυβέρνηση και οι εταιρίες διαχείρισης του σιδηροδρόμου προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι οποιαδήποτε διαδικασία αναδιάρθρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τηλεδιοίκηση και βελτίωση του εξοπλισμού του σιδηροδρόμου.

Στο τέλος, κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη.