Ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχουν σε συνεχείς συσκέψεις για την ανάπτυξη ενός σχεδίου ασφαλείας ενόψει των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Αττικής θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής την Παρασκευή.

Στους δρόμους της Αθήνας αναμένονται περισσότερα από 6.000 αστυνομικά στελέχη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τάξη και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Επιπλέον, θα είναι παρούσες οι «ομάδες ταχείας επέμβασης», οι οποίες έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για την αντιμετώπιση επεισοδίων και τη διαχείριση κρίσεων σε τέτοιες καταστάσεις.