Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός 47χρονου τρόφιμου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, ο οποίος σκότωσε με σπασμένο καθρέφτη μια 44χρονη ασθενή. Διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξεταστούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατάφερε να διαφύγει και οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει οδηγίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς ο 47χρονος χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνος.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος βρισκόταν στο Δαφνί λόγω της απόφασης του δικαστηρίου που τον έκρινε ακαταλόγιστο μετά από μια δολοφονία που διαπράχθηκε στην Κέρκυρα πριν από τρεις μήνες.

Γιαννάκος: «Νόμιζε ότι ήταν η ίδια γυναίκα»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι ο δράστης σκότωσε την 44χρονη επειδή πίστευε ότι ήταν η ίδια γυναίκα που είχε σκοτώσει στην Κέρκυρα. Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ειδικό παράρτημα για εγκληματίες, προκειμένου να μην βρίσκονται στο ίδιο κέντρο με άλλους τρόφιμους.

Το χρονικό της δολοφονίας στο Δαφνί

Η δολοφονία σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα. Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα κομμάτι γυαλιού ως όπλο και επιτέθηκε στην 44χρονη ασθενή, η οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω χρήσης ουσιών.

Μετά την επίθεση, ο 47χρονος ενημέρωσε τους νοσηλευτές ότι είχε σκοτώσει μία ασθενή και στη συνέχεια διέφυγε. Οι αρχές ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς εκτιμάται ότι παραμένει κρυμμένος στους χώρους του νοσοκομείου.