Η Εφημερίδα των Συντακτών

[ad_1]

Βέλη κατά του Νίκου Παππά, χωρίς ωστόσο να τον αναφέρει προσωπικά, έριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, καθώς τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ η παρανόμως κτηθείσα συνομιλία του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Κάλεσε μάλιστα τον πρώην υπουργό να αναλάβει την ευθύνη, κάτι που έκανε ακολούθως ο Ν. Παππάς, προχωρώντας σε δήλωση αυτοκριτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «οι παρακρατικές πρακτικές δεν θα καλύψουν την ύφεση και τα αδιέξοδα Μητσοτάκη», επισημαίνοντας πως πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στο κόμμα, με βασικό αποδέκτη τον Ν. Παππά.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας» είπε στην αρχή σχετικά της εισήγησής του, για να προσθέσει παρακάτω ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας».

«Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλείψεις ή αστοχίες.

Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», είπε  ο Αλ. Τσίπρας «καρφώνοντας» τον Ν. Παππά.

«Από εκεί και πέρα όμως δε πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα», υπογράμμισε όμως. «Και η μεγάλη εικόνα», συνέχισε, «είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος».

«Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους»,συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης και αυτοκριτική από τον Ν. Παππά

Την πολιτική ευθύνη επειδή έγινε αφορμή για επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ακολούθως ο Ν. Παππάς, παίρνοντας τον λόγο μετά τον Αλ. Τσίπρα.

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Και μήνυμα ενότητας

«Σας καλώ λοιπόν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης.

Και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα» είπε ο Αλ. Τσίπρας επίσης.

Επιπλέον, πρότεινε την ομόφωνη εισήγηση στην ΚΕΑ «να υιοθετήσει και επίσημα την προσθήκη του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» στο όνομα του κόμματος και να σχεδιάσουμε το συνέδριό μας για το φθινόπωρο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι οι οριστικές αποφάσεις και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ κάλεσε τα στελέχη να αξιοποιήσουν τον χρόνο του καλοκαιριού «για να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κρίσης».
 

[ad_2]

Πηγή : EFSYN