
Ένσταση ακυρότητας της έκθεσης των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων για τα βίντεο που παρέδωσε ο δικηγόρος της Interstar στις 5 Φεβρουαρίου στον εφέτη, κατέθεσαν οι δικηγόροι συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.
Η ένσταση, που κατατέθηκε από τον κύριο Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρο του πατέρα θύματος του τραγικού συμβάντος, έγινε διότι οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες ορίστηκαν χωρίς προηγούμενη εισαγγελική πρόταση και χωρίς ενημέρωση που θα επέτρεπε στους συγγενείς να ορίσουν τους δικούς τους τεχνικούς συμβούλους για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Η διαδικασία χαρακτηρίζεται ως fast track και τονίζεται ότι η υπόθεση είναι διακριτή, επομένως δεν ήταν αναγκαίο να είναι οι ίδιοι πραγματογνώμονες με εκείνους που συνέταξαν το πόρισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2023.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών, μετά από προσφυγή του κ. Ψαρόπουλου, δικηγόρου και πατέρα θύματος του δυστυχήματος. Ο κ. Ψαρόπουλος κατέθεσε προσφυγή με σκοπό να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για τα δύο στελέχη της Hellenic Train, τα οποία διώκονται προς το παρόν για πλημμέλημα, συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Με την προσφυγή του, ζητά να διωχθούν για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών. Αυτή τη στιγμή, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών είναι σε εξέλιξη, και δεν είναι γνωστό αν θα εκδοθεί απόφαση σήμερα.