

Μία ακόμη γυναίκα προστίθεται στον κατάλογο των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια 57χρονη η οποία νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με πολλά υποκείμενα και νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει τους 103.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε απόψε Μεγάλη Τετάρτη 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2192.
.ros-inlineA_title::before { content: “”; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }
Επίσης το τελευταίο 24ωρο είχε καταγραφεί 1 νέος θάνατος. Από το σύνολο των θανάτων οι 29 πλέον αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από το σύνολο των κρουσμάτων το 56,4% είναι άνδρες, ενώ τα 559 (25,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 899 (41%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επίσης 72 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 15 από αυτούς (19,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης 29 ασθενείς έχουν πλέον εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM