Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (3 Ιουλίου), λίγο πριν από τις 15:00, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα, στο ύψος της Καλλιτεχνούπολης και κοντά στην Αρίωνος. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχει περάσει από την απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Μαραθώνος, ενώ απειλούνται και κατοικίες.

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει και επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα, καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις κατοικιών και έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή απόσταση από την περιοχή της φωτιάς. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.