
Από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (20/4), οι σούβλες και οι σχάρες έχουν πάρει «φωτιά» για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Σε πολλές αυλές νοικοκυριών έχουν στηθεί εστίες με κάρβουνα και ψησταριές, ενώ οι ταβέρνες λειτουργούν με «μηχανές» στο φουλ για την εορταστική περίοδο.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, όπου οι πολίτες γιορτάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα, απολαμβάνοντας τη διαδικασία του σούβλισματος και τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται.