Από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου πρόσφατα σημειώθηκε ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ετών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα. «Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων που αφορούν την οπλοκατοχή και τη χρήση όπλων στην Κρήτη, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Η κατάσταση απαιτεί άμεσες ενέργειες, και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δράσει κατά των εγκληματικών στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 352 αστυνομικοί έλεγχοι σε σπίτια και ποιμνιοστάσια στην περιοχή των Βοριζίων, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.