Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος της μικροσεισμικής δραστηριότητας εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Ανύδρου. Από την αρχή της σεισμικής δραστηριότητας στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού, που ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου και συνεχίζεται μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2025, έχουν ανιχνευθεί πάνω από 18.400 σεισμοί.

Παρατηρώντας τα δεδομένα, διαπιστώθηκε μείωση στη συχνότητα των σεισμών, με τους μεγαλύτερους σεισμούς να καταγράφονται βορειοανατολικά της Ανύδρου. Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε νέα έξαρση μικροσεισμικής δραστηριότητας μεταξύ 20:00 και 22:00 (τοπική ώρα), η οποία ακολούθησε τον ισχυρότερο σεισμό της ημέρας.

Κατά την ίδια ημέρα, μέλη του Εργαστηρίου Σεισμολογίας και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΕΚΠΑ επισκέφθηκαν τη Νέα Καμένη, εντός της Καλδέρας της Σαντορίνης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης στον μόνιμο σεισμολογικό σταθμό SNT5 και στον δορυφορικό γεωδαιτικό δέκτη GPS/GNSS. Επίσης, έγιναν επαναμετρήσεις του μη-μόνιμου δικτύου δορυφορικών γεωδαιτικών σταθμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΠΑ, στις 14 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 110 σεισμοί, εκ των οποίων 3 είχαν μέγεθος M≥4.0. Ο ισχυρότερος σεισμός της ημέρας σημειώθηκε στις 22:18:55 (τοπική ώρα) με μέγεθος 4.1.

Η δραστηριότητα αυτή παρακολουθείται στενά από το ΕΚΠΑ, με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλων φορέων. Ο Ευθύμιος Λέκκας είναι ο συντονιστής της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ.