Η περίοδος του Πάσχα συνδέεται με παραδοσιακά έθιμα όπως το βάψιμο των αυγών, η παρασκευή τσουρεκιών και το ψήσιμο του αρνιού. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή των τροφίμων τους, καθώς αυτές οι επιλογές έχουν άμεση επίδραση στην υγεία τους.

Ο ΕΦΕΤ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, επισημαίνει την ανάγκη για εγρήγορση και προσοχή κατά την αγορά και την κατανάλωση τροφίμων αυτή την περίοδο. Οι συμβουλές του περιλαμβάνουν σημαντικά σημεία που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να διασφαλίσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουν για τις γιορτές.