Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Ημαθία για κλοπή, καθώς αφαίρεσαν μισό τόνο πετρελαίου από το λεβητοστάσιο ενός σχολείου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές έξω από το σχολείο, όπου είχαν παραβιάσει το λεβητοστάσιο.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική αντλία και πλαστικούς σωλήνες, μετέφεραν το πετρέλαιο θέρμανσης σε πλαστικά δοχεία, τα οποία είχαν τοποθετήσει σε εκμισθωμένο όχημα.

Στο όχημα βρέθηκαν 24 πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων, τα οποία περιείχαν συνολικά 480 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και 17 κενά δοχεία.

Οι δύο άνδρες έχουν χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για να αφαιρέσουν πάνω από δύο τόνους πετρελαίου από τρεις σχολικές μονάδες στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τους υπεύθυνους των σχολείων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες συμμετείχαν και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.