Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ των οικογενειών των δύο ανηλίκων στη Σύμη, καθώς αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας μιας μητέρας, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται η 13χρονη κόρη της και ο 15χρονος σύντροφός της.

Η ανήλικη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της περιέγραψε την πίεση που δέχτηκε από τον 15χρονο, προκειμένου να εκτελέσουν το σχέδιο της δολοφονίας της μητέρας της. «Το μετάνιωσα, αλλά με πίεζε να την σκοτώσουμε», φέρεται να δήλωσε η 13χρονη, αναφερόμενη στη τεταμένη σχέση που είχε με τη μητέρα της.

«Ήμουν ερωτευμένη μαζί του, οι γονείς μου δεν το ήθελαν. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Στην αρχή συμφώνησα να τη σκοτώσουμε με κάποια ουσία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός το μετάνιωνα και του το είπα. Εκείνος με πίεζε καθημερινά να αλλάξω γνώμη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο 15χρονος αρνείται την εμπλοκή του, ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στη 13χρονη. Πηγές από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι δεν επισκέφθηκε το σπίτι της ανήλικης την ημέρα του περιστατικού και ότι προσπαθούσε να την αποτρέψει από την κακή της απόφαση.

Η οικογένεια της 13χρονης αντεπιτίθεται, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα σώθηκε από θαύμα. Σύμφωνα με τους συγγενείς της, η μητέρα μπήκε στο σπίτι και βρήκε τα δύο παιδιά, τα οποία της προσέφεραν κέικ και τσάι, αλλά εκείνη ανησύχησε από τη συμπεριφορά τους και δεν τα κατανάλωσε.

Η μητέρα δεν γνωρίζει αν το κέικ είχε παρασκευαστεί από τα παιδιά και δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι περιείχε δηλητήριο. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση.