Η Εφημερίδα των Συντακτών

[ad_1]

Μια ημέρα μετά την απαξιωτική κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει στην κυβέρνηση το υπέρογκο ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το σύνολο των Μέσων που διαθέτει (μέχρι και το ραδιόφωνο vima.gr που έχει κλείσει προ πολλού πήρε 2000 ευρώ) τα ΝΕΑ ανακάλυψαν τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος». 

Τα 3 εκ. που πήρε προκαταβολή υπογράφοντας σύμβαση με την CCC η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα για να κατασκευάσει συγκεκριμένο έργο στα Εμιράτα αποτέλεσαν τη βάση προκειμένου να εκδοθεί από την τράπεζα εγγυητική επιστολή που χρησιμοποίησε ο (υιός) κ. Καλογρίτσας για να μπορέσει να διασφαλίσει την συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις άδειες.

Τελικά, μη μπορώντας να διαθέσει τα υπόλοιπα χρήματα ο κ. Καλογρίτσας αποχώρησε δηλώνοντας ότι γνωρίζει πώς έχασε χρήματα. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά εξέπεσαν υπέρ του δημοσίου όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια πράξη μέχρι την ώρα που λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού φέρονται να αποδεσμεύτηκαν όμως ο επιχειρηματίας τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς και όχι για το έργο που είχε υπογράψει η εταιρεία του να κατασκευάσει. Για το λόγο αυτό άλλωστε καταδικάστηκε να τα επιστρέψει με τόκο άμεσα στην εταιρεία CCC. 

Απλή λοιπόν η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που ούτε «μαύρο» ήταν μια και αποτελούσε προϊόν μιας νόμιμης σύμβασης ούτε παράξενες διαδρομές είχε. 

Αντίθετα το πραγματικό μαύρο χρήμα (ακόμα και του δημοσίου) των πολλών δισ. ευρώ που έφυγε από την Ελλάδα μέσω δαιδαλωδών offshore και αποτυπώθηκε στις γνωστές λίστες δεν βρέθηκε ποτέ μια και είναι καλά ασφαλισμένο σε φορολογικούς παραδείσους. 

Η ευαισθησία όμως του δημοσιογραφικού επιτελείου Μαρινάκη στις διαδρομές του χρήματος είναι προφανώς κατανοητή μια και τόσο ο ίδιος ιδιοκτήτης του Συγκροτήματος όσο και στενοί συνεργάτες του κατηγορούνται για παράξενα τραπεζικά εμβάσματα στο Ντουμπάι σε εταιρεία του ισοβίτη της υπόθεσης του Noor One ενώ για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί ο πρώην στενός συνεργάτης του.

Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί ανακριτής για τη συγκεκριμένη υπόθεση η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος παραμένει και επομένως δικαιολογείται και η ευαισθησία στις διαδρομές του χρήματος.

[ad_2]

Πηγή : EFSYN