Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής συνόδευσαν την Καίτη Γκρέυ στην τελευταία της κατοικία.

Η κηδεία της σπουδαίας λαϊκής ερμηνεύτριας τελέστηκε στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, λίγες ώρες μετά το λαϊκό προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της.

Η Καίτη Γκρέυ, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις ημέρες, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τιμήθηκε από πλήθος κόσμου που έσπευσε να την αποχαιρετήσει.

Ανάμεσα σε εκείνους που απέστειλαν στεφάνι στη μνήμη της ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, καθώς και η δισκογραφική εταιρεία EMI.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης απλοί πολίτες, συνεργάτες, φίλοι και μέλη της οικογένειάς της, που εξέφρασαν τη θλίψη και τον σεβασμό τους στην κορυφαία ερμηνεύτρια.

Με τραγούδια πάνω από το μνήμα το τελευταίο αντίο

Κατά την έξοδο της σορού από τον ναό, το πλήθος χειροκρότησε θερμά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η πομπή προς το μνήμα.

Εκεί, σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει, συνοδεία μουσικών ήχησαν δυο τραγούδια που αποτέλεσαν σταθμούς στην πορεία της Καίτης Γκρέυ.

Το «παρών» έδωσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Σοφία Βόσσου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο συνθέτης Μανώλης Καραντίνης.

Η Χάρις Αλεξίου, εμφανώς συγκινημένη, έφτασε στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης για να αποχαιρετίσει την Καίτη Γκρέυ, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη δασκάλα για όλες εμάς τις λαϊκές τραγουδίστριες». Σημείωσε ότι «πάτησα πάνω της, προσπάθησα να τραγουδήσω σαν κι αυτή». Υπήρξε ένας θρύλος, μια μεγάλη κολόνα για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Αθάνατη θα είναι, αθάνατη θα μείνει.

Η Καίτη Γκρέυ υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φωνές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ποια ήταν η Καίτη Γκρέυ

Η Γκρέυ γεννήθηκε στο χωριό Μυτιληνιοί της Σάμου, στις 14 Μαΐου 1924, και είχε τρία αδέλφια. Υιοθετήθηκε από την οικογένεια Καλαϊτζή και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Αρχικά, έγινε ηθοποιός στα μπουλούκια της Ρίτας Τσάκωνα και αργότερα τραγούδησε ελαφρό τραγούδι με τον Γιάννη Βέλλα καθώς και άλλους καλλιτέχνες του είδους. Το πρώτο της τραγούδι το ηχογράφησε το 1952 και ήταν η δημιουργία του Γιώργου Μητσάκη «Το μαράζι». Μετά την επιτυχία που σημείωσε, κατάφερε να γίνει το πρώτο όνομα στα μεγαλύτερα κέντρα της εποχής.

Ηχογράφησε περισσότερα από 1.500 τραγούδια, μέχρι και το 1996, οπότε και αποσύρθηκε από τη δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα. Το 2006 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Έτσι όπως τα έζησα».