Ακύρωσαν παρασημοφόρηση διασώστη προσφύγων

Εκτεθειμένο το υπουργείο Εξωτερικών μετά το κατόρθωμα να προτείνει και στη συνέχεια να ακυρώσει βράβευση Έλληνα διασώστη από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, όπως είναι το όνομά του, έχει βραβευτεί από τον δήμαρχο του Παλέρμου για την ανθρωπιστική του δράση, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

 

Ωστόσο, αν και είχε γίνει γνωστό πως θα έπαιρνε τον «Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος», μαζί με άλλα 6 άτομα, τελικά η βράβευσή του ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υπάρξουν καυστικές αντιδράσεις για την εξέλιξη αυτή.

Την παρασημοφόρηση του κ. Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει η κυρία Σακελλαροπούλου, με ευκαιρία την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

 

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του βουλευτή Κ. Μπογδάνου στο Facebook αρκούν για να επιβεβαιωθεί το άγριο παρασκήνιο που προηγήθηκε.