ΕΝΙΘ Μητσοτάκης
Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση για θάνατο 16χρόνου και συγκέντρωση στις 13/12 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει τον εν ψυχρώ πυροβολισμό, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο σήμερα το πρωί, τον 16χρονο, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Ιπποκράτειου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του θύματος.

Απαιτούμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες! Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη!

Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δεν θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα!Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στα ήδη αρκετά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που εντείνονται μαζί την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας.Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους, όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη.

Η δίκαιη οργή του λαού να μετατραπεί σε δύναμη για μαχητική και οργανωμένη διεκδίκηση για ζωή με δικαιώματα, κόντρα στην ανέχεια, τον θάνατο, την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία που γεννά αυτό σύστημα. Οι νοσοκομειακοί ιατροί θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλο το λαό, για την προάσπιση της ζωής και της υγείας του.

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή! Καμιά συγκάλυψη!

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων την Τρίτη 13/12 στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου.