Απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας μετά την επιβεβαίωση 114 κρουσμάτων του κοροναϊού σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Πέλλας.

 

Επίσης, αναστέλλεται από σήμερα και μέχρι νεοτέρας η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου, για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία έκλεισε για δέκα ημέρες, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, που διενεργεί επιτόπιους ελέγχους.

Σήμερα κλιμάκια του Οργανισμού έφτασαν στην Πέλλα για την διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών.

Χθες σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, της διευθύντριας επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρας Κοντοπίδου, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, των δημάρχων της περιοχής, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας υποστήριξε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων στα Γιαννιτσά μετά από ιχνηλάτηση βρέθηκαν τουλάχιστον 160 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις περιοχές Πέλλας , Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Καστοριάς.