«Κάθε φορά που βλέπω τα βίντεο της φωνάζω “τρέχα”, λες και κάτι θα αλλάξει». 

Η συγκλονιστική αυτή φράση, που αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο το σκοτάδι και το πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα, της κοπέλας που δολοφονήθηκε αγρίως έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, εμπεριέχεται στην επιστολή που έγραψε η μητέρα της για τον γυναικοκτόνο.

Την χειρόγραφη επιστολή που έγραψε η μητέρα της Κυριακής παρουσίας ο ΑΝΤ1 και πρόκειται για την απάντησή της στον γυναικοκτόνο και στον ισχυρισμό του στον εισαγγελικό ψυχιατρικό πραγματογνώμονα ότι δεν θυμάται τίποτα από τη γυναικοκτονία που διέπραξε.

«Θέλω να πείτε στον δολοφόνο, στον γυναικοκτόνο, στον Θανάση, επειδή είπε ότι δεν θυμάται τίποτα, να του δείξετε τα βίντεο. Τα ίδια βίντεο που βλέπω και εγώ, και όλη η Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Ή να έρθει να ρωτήσει εμένα, που κάθε φορά που τα βλέπω, φωνάζω στο νινί μου “τρέχα”, λες και κάτι θα αλλάξει».

Και η μητέρα της Κυριακής συνεχίζει στη συγκλονιστική επιστολή της:

«Αν πάλι δεν θυμηθεί, δώστε του να ακούσει το ηχητικό που το κοριτσάκι μου λέει “χάνομαι” και κραυγάζει. Να ακούσει αυτή την κραυγή, που όποιος το είδε και το άκουσε, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πόσο μάλλον εγώ που βλέπω να σφάζει το παιδί μου από πέντε διαφορετικές γωνίες».

Η μητέρα της Κυριακής, γονατισμένη από τον πόνο εισήχθη σε νοσοκομείο καθώς όπως ανέφερε η δικηγόρος της ενημερώθηκε από τον ψυχίατρο που την παρακολουθεί ότι παρουσίασε τάσεις αυτοκτονίας.

«Το παράπονό της», σημειώνει η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, «είναι ότι δεν έχει γίνει τίποτα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση, ενώ ο δράστης χαίρει άκρας προστασίας».