Ο Γερμανός τουρίστας που έζησε το θρίλερ με τους “νταήδες” ξεσπάει: “Να ζητήσουν συγγνώμη από τους Έλληνες”

Αποκλειστική συνέντευξη του Μάικ Φίδερστοουν στο NEWS 24/7, λίγο καιρό μετά το γνωστό περιστατικό στο Μυλοπόταμο. Οι “haters” και οι μάρτυρες που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν, όπως λέει, την αλήθεια.

 

Ο Μάικ Φίδερστοουν είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια, που μαζί με τον σύντροφο της μητέρας τους, έζησαν ένα αληθινό θρίλερ στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ελάχιστοι γνώριζαν ότι την τελευταία εβδομάδα, και ενώ η υπόλοιπη οικογένεια έφυγε από τη χώρα, εκείνος έμεινε στην Κρήτη. Μια επίσημη παρέα από ανθρώπους της πόλης του Ρεθύμνου, ανέλαβε αθόρυβα και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, να τον βοηθήσει να ηρεμήσει, να τον καλμάρει, να τον ξεναγήσει, να του δείξει πόσο όμορφος είναι ο τόπος και πόσο ξεχωριστοί και φιλόξενοι είναι οι κάτοικοι του. Εκείνος δέχτηκε.

Μια μέρα πριν αναχωρήσει για Γερμανία, μίλησε αποκλειστικά στο NEWS 24/7 για την εξέλιξη της υπόθεσης, για όσα θα πρέπει να γίνουν για να μείνει στο παρελθόν το συγκεκριμένο περιστατικό. Για τους “haters” που έχει αποκτήσει στα social media, για την απογοήτευση του που κάποιοι μάρτυρες προσπαθούν στις καταθέσεις τους να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Μίλησε ακόμη για το πώς πέρασε αυτή την τελευταία εβδομάδα στο Ρέθυμνο και αποκάλυψε το αν θα ξανάρθει.

Πως είναι η ψυχολογία σας αυτή τη στιγμή;
Εγώ και ο αδελφός μου σταθήκαμε πιο δυνατοί από όλους, απέναντι σε αυτό που συνέβη, καθώς ο σύντροφος της μητέρας μου, ο Μάρκ όπως και η αδελφή μου έχουν τραυματισθεί από όλη αυτή την κατάσταση. Και ο αδελφός μου ακόμη, μου εξομολογήθηκε, ότι σκέφτεται να επισκεφθεί ψυχολόγο, για να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του. Νιώθω μια μεγάλη απογοήτευση στην πραγματικότητα.

Είναι δύσκολο για μένα, έχω πολύ άγχος. Οι ιστορίες που λένε τώρα, τα ψέματα, το ότι εμείς ξεκινήσαμε τον καυγά. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια κλασική τακτική των δικηγόρων, όμως είναι δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Ακόμα και στο ξενοδοχείο που μένω νιώθω πως υπάρχουν δύο στρατόπεδα ανάμεσα στους εργαζόμενους. Κάποιοι που πιστεύουν την αλήθεια και κάποιο άλλοι όχι. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, προφανώς κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, όμως είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Πως σας αντιμετώπισε ο κόσμος μετά το συμβάν;
Μετά από το συμβάν είδα πολλούς ντόπιους να με προσεγγίζουν και μπορούσα να διακρίνω στα πρόσωπα και στις εκφράσεις τους, ότι προσπαθούσαν να απολογηθούν εκείνοι για αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό με θλίβει. Το ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι κατέστρεψαν την εικόνα αυτής της χώρας με τις πράξεις τους.

Έχω κάνει έναν φίλο στο ξενοδοχείο, που παρακολουθεί αυτά που λέγονται για μένα και μου τα μεταφέρει. Σήμερα έγινε κάτι που με στεναχώρησε πολύ. Μου έδειξε μια φωτογραφία που βρήκε στο Facebook, ένα κολάζ που κάποιος έφτιαξε από φωτογραφίες μου στο Instagram και πάνω λέει: “ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ”!!

Είναι φωτογραφίες που ανεβάζω από την καθημερινότητα μου. Αθλούμαι, είμαι κολυμβητής, κάνω bodybuilding και τώρα κάποιοι θέλουν να θίξουν αυτή την εικόνα μου, επειδή είμαι γυμνασμένος και προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι ο “κακός” και ο “φταίχτης”.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και είμαι σε μια σύγχυση, όταν βλέπω κάτι τέτοιο. Παρόμοια διαδικτυακά δημοσιεύματα καταλαβαίνω ότι θα είναι αρκετά.

Τι θα θέλατε να ακούσετε από τους κατηγορούμενους;
Όσον αφορά το τι θα θέλαμε από τους κατηγορουμένους, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω για όλη την οικογένεια μου, είμαι ακόμη εδώ και δεν μπορώ να ξέρω πως νιώθουν ακριβώς αυτή τη στιγμή. Σίγουρα πάντως περίμενα και περιμένουμε, ως οικογένεια μια δημόσια συγγνώμη που δεν έχει ειπωθεί ακόμη και τώρα.

Επίσης θα ήθελα να μιλήσουν δημόσια στην ελληνική κοινωνία που προσέβαλαν χωρίς να της αξίζει και να πουν την αληθινή ιστορία, να ανακαλέσουν τα ψέματα που έχουν πει, αυτή την εκδοχή της ιστορίας που είναι γεμάτη ψεύδη. Και να μην παρουσιάζουν εμένα και την οικογένεια μου σαν ηλίθιους, όπως προσπαθούν να κάνουν. Αυτό θέλω ουσιαστικά.

Σε ποια περίπτωση θα αποσύρετε τις κατηγορίες;
Όπως σας είπα, θα το έκανα, αν κάνουν μια δημόσια δήλωση και πουν την αλήθεια για το πώς έγιναν τα πράγματα, με όλες τις λεπτομέρειες. Να λάβουμε μια αποζημίωση για τις χαμένες μας διακοπές και για την ψυχική βλάβη που υποστήκαμε, κυρίως για την οικογένεια μου. Ακόμα και αν δεν πει συγνώμη σε μένα, το πιο σημαντικό είναι να πει συγνώμη σε όλη τη χώρα. Νομίζω ότι πέρα από εμάς χρειάζεται μια απολογία στην ελληνική, φιλόξενη, κοινωνία.

Τώρα έχουμε παραλάβει όλο το φάκελο με τη δικογραφία μας, από τους δικηγόρους μας Χαρά Λιανδρή και Θεόδωρο Τσούλα, θα πρέπει να μεταφραστεί και να την διαβάσουμε με προσοχή και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα.

Τι συμβαίνει με τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο περιστατικό στο Πέραμα;
Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα σήμερα ήταν όταν συνάντησα τους δικηγόρους μου και μου είπαν, ότι κάποιοι από τους μάρτυρες καταθέτουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην αλήθεια και διαψεύδονται από τα ίδια τα λεγόμενά τους και την εξέλιξη των πραγμάτων. Λένε ότι δεν υπήρξε μαχαίρι και ότι εγώ τον προκαλούσα όρθιος μπροστά του, με παρατεταμένες τις γροθιές μου, καλώντας τον να έρθει να παλέψουμε.

Και γενικά ότι λένε ότι εμείς τους προσπεράσαμε με το αυτοκίνητο και όχι εκείνοι και άλλα τέτοια. Έχω την αίσθηση ότι αυτοί οι μάρτυρες φοβούνται τους κατηγορουμένους. Και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Το γιατί ο κόσμος φοβάται τόσο πολύ αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνω ότι είναι μια μικρή κοινωνία και είναι γνωστοί μεταξύ τους, άρα γνωρίζουν και την εμπλοκή, που μαθαίνω ότι είχαν οι κατηγορούμενοι με τη δικαιοσύνη.

Ο αδελφός μου γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο. Στη Γερμανία, αν συμβεί αυτό, ο νόμος είναι πολύ αυστηρός.

Τι συνέβη μετά το περιστατικό;
Τις πρώτες ημέρες μετά το περιστατικό, προσπαθήσαμε όλοι στην οικογένεια να φερθούμε σαν να μην συνέβη τίποτα, μήπως και δεν χαλάσουν οι υπόλοιπες διακοπές μας. Δύο μέρες μετά είχα τα γενέθλια μου και όλοι θέλαμε αυτή η μέρα να είναι ιδιαίτερη, όμως υπήρχε μεγάλη ένταση. Ιδιαίτερα η μητέρα μου με τον σύντροφο της, φοβόντουσαν πολύ να βγουν έξω από το ξενοδοχείο. Πίστευαν ότι αυτοί οι άνθρωποι, ήταν κάτι σαν μια μικρή συμμορία και ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί.

Εκείνοι έφυγαν και εγώ έμεινα μια εβδομάδα παραπάνω γιατί είχα ανάγκη αυτές τις διακοπές, τις οποίες περίμενα τέσσερα χρόνια. Είχα να δω τον αδελφό μου τέσσερα χρόνια και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος γιατί αυτές οι διακοπές μας ήταν τόσο σημαντικές.

Την εβδομάδα που ήμουν μόνος μου, προσπάθησα να βρω την ισορροπία μου. Ήταν εξαιρετικά. Γνώρισα κάποιους ανθρώπους από το Ρέθυμνο, που με προσέγγισαν από την πρώτη στιγμή και μου έδειξαν τον αληθινό “Greek way”. Έζησα μοναδικές εμπειρίες, έβλεπα ότι όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο για μένα. Να μου δείξουν ποιος είναι πραγματικά αυτός ο τόπος και πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι του. Είδα μαγικά μέρη, ένιωσα ότι είμαι σε καλά χέρια και αυτό με γέμισε όμορφα συναισθήματα.

Θα ήθελα να μείνω περισσότερο, αλλά πρέπει να φύγω. Αν με ρωτήσει κάποιος που θέλω να περάσω τις επόμενες μου διακοπές, θα πω στην Κρήτη! Είχα την ευκαιρία να δω τον τόπο και να γνωρίσω τους κρητικούς από την πλευρά των ντόπιων, ήταν κάτι μοναδικό.

Πες μας λίγα λόγια για σένα
Ζω στο Αμβούργο, ο αδελφός μου στην Αγγλία και οι υπόλοιποι στη Γερμανία. Για αυτό και οι διακοπές αυτές για εμάς ήταν μια επανένωση.

Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ναυαγοσώστης, μετά έγινα εκπαιδευτής κολύμβησης μικρών παιδιών. Τώρα παραδίδω μαθήματα κολύμβησης σε σχολεία. Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου, παράλληλα με τη δουλειά μου και πλέον σπουδάζω Κοινωνιολογία και οικονομικά.

Πηγή: news247.gr