Αβραμίδης: Η αξιολόγηση( ; ) μετά το χειροκρότημα.

«Αντί χειροκροτήματος φαίνεται πως κάποιοι ακολουθούν μια εμπαθή, απόλυτα αναξιοκρατική και σκοταδιστική συμπεριφορά που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο συντονιστής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Ιάκωβος Αβραμίδης.

Ακόμη και η αριστεία δεν είναι αρκετή αν δεν συναρτάται με υπακοή και σιωπή μπροστά στα μεγάλα προβλήματα νοσοκομείων, όπως το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Ιάκωβος Αβραμίδης, παρότι πρώτος και με διαφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, γίνεται προσπάθεια να καθαιρεθεί από τη θέση του, να υποβιβαστεί μάλλον, γιατί δεν ξέχασαν με τίποτα τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη διάρκεια του δεύτερου θανατηφόρου κύματος της πανδημίας που είχε πλήξει με αξέχαστη σφοδρότητα τη Θεσσαλονίκη.

Με την υπόθεση Αβραμίδη ασχολείται ήδη ολόκληρο το νοσοκομείο και αναμένονται παρεμβάσεις συλλόγων. Οπως χαρακτηριστικά είπε στην «Εφ.Συν.» ένας από τους παλαιότερους εργαζομένους, «είναι τραγωδία και μόνο που μιλάμε για τον Αβραμίδη, ο άνθρωπος έχει «τρέλα» με την επιστήμη του, το βιογραφικό του δεν μπορούν ούτε στα χέρια να το σηκώσουν αυτοί που μιλάνε γι’ αυτόν»!

Με ανάρτησή του στο faecebook ο Ιάκωβος Αβραμίδης ,(Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Συντονιστής COVID και Διαβητολόγος), τοποθετήθηκε για το θέμα και αναλυτικά έγραψε για τα εξής:

«ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ Μ΄ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΜΟ…

Αν ήμουν στην αρχή της καριέρας μου ίσως τρόμαζα, λίγο μετά σίγουρα θα απογοητευόμουν. Τώρα το μόνο που μου φέρνει είναι αηδία και οργή.
Εδώ και 3 μήνες ξεκίνησαν μια προσπάθεια να με ανταμείψουν για την προσπάθεια και το έργο πολλών ετών και για τις πλάτες που βάλαμε καλύπτοντας τα ελλείματα ενός ανέτοιμου κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επαναπροκήρυξαν την θέση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής που κατείχα από το 2017 μετά από ομόφωνη αξιολόγηση και κρίση. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στο νοσοκομείο μας και απ΄όσο γνωρίζω ίσως και η πρώτη φορά σε όλη την επικράτεια. Συμμετείχα παρά τις ενστάσεις μου στην νέα προκήρυξη και η κρίση της επιτροπής που όρισε η διοίκηση, με αξιολογεί εκ νέου πρώτο με 100% έναντι 75% του δεύτερου κλπ .
Παρ΄όλα αυτά εδώ και εβδομάδες η διοίκηση δεν υπογράφει την ανανέωση της θητείας μου αφήνοντας ακέφαλη την κλινική και αναζητεί νομικούς τρόπους καταστρατήγησης της εισήγησης της επιτροπής που η ίδια όρισε.
Δεν πέφτω από τα σύννεφα γιατί ξέρω πως όποιος έχει το αίσθημα ιδιοκτησίας του κράτους κάπως έτσι συμπεριφέρεται. Στους φίλους μου και συναδέλφους που πίστεψαν στις διακηρύξεις αριστείας το αφιερώνω, με μια δήλωση προς κάθε κατεύθυνση.
Υπάρχουν νόμοι ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ».