Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και την Όλγα Γεροβασίλη. «Η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω το κόμμα», υπογραμμίζει

Το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης του κόμματος, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι «η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω το κόμμα μετά από μία οδυνηρή ήττα και ακολούθως μία προαποφασισμένη διάσπαση. Όλα θα γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και διαβούλευση των μελών, αξιοποιώντας όλα τα νέα ψηφιακά εργαλεία».

«Σέβομαι και τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα»

Για το αμέσως επόμενο διάστημα και την πορεία προς τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά στις αλλαγές που θα του επιτρέψουν να οργανωθεί καλύτερα και να λειτουργεί πιο συλλογικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό προϋποθέτει να γίνουν γρήγορα όλες οι αναγκαίες αλλαγές και αναπροσαρμογές στη λειτουργία μας, για να δώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μάχη των ευρωεκλογών».

Υποστήριξε ακόμη, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα «θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές και θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου μας μέσα από τις προκριματικές εκλογές».

Για τα όσα διημείφθησαν στο πρόσφατο συνέδριο, διευκρινίζει ότι «δεν ζήτησα ποτέ λευκή εντολή, ζήτησα εμπιστοσύνη ως νεοεκλεγείς πρόεδρος για να πάμε μπροστά» και προσθέτει ότι «στις ευρωεκλογές θα κριθούμε όλοι μας. Και θα κριθούμε κυρίαρχα από τα μέλη και τους φίλους που προσδοκούν με αγωνία να δουν ένα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιστοιχισμένο με τις κοινωνικές ανάγκες».

Για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε πως «σέβομαι και τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ήθελα, είναι η αλήθεια, να είχε μοιραστεί τις σκέψεις του εντός του συνεδρίου».

«Η άποψη και η συμβολή της Γεροβασίλη είναι πολύτιμες για την πρόοδο του κόμματος»
Όσον αφορά την Όλγα Γεροβασίλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και ηγετικό μας στέλεχος. Η άποψη και η συμβολή της είναι πολύτιμες για την πρόοδο του κόμματος. Δεν βλέπω κανέναν ως εσωκομματική αντιπολίτευση».

Για τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφάνισε δημοσκοπική πτώση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της διάσπασης και της εκτεταμένης εσωστρέφειας που χαρακτήρισε τη δημόσια εικόνα του. Σήμερα παρουσιάζει δημοσκοπική στασιμότητα. Αυτή την εικόνα πρέπει, θέλουμε και μπορούμε να την αλλάξουμε στους τρεις μήνες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές».

«Το καθεστώς Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκρύψει στοιχεία στα Τέμπη»
Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε απαισιόδοξος όσον αφορά την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους του «εγκλήματος των Τεμπών» γιατί όπως λέει «το καθεστώς Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκρύψει στοιχεία, να συγκαλύψει τη διερεύνηση της υπόθεσης και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη».

Επισήμανε ωστόσο, ότι «έχει δεσμευτεί προσωπικά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην κρυφτεί αυτό το κρατικό έγκλημα. Η τιμωρία των υπαίτιων, δεν είναι μόνο ζήτημα δικαίωσης των συγγενών των 57 νεκρών, για εμάς είναι κορυφαίο ζήτημα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

Για την επόμενη μάχη γύρω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια τόνισε ότι «η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Δεν θα μπορούσα να είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της συναλλαγής της κυβέρνησης με κολεγιάρχες και funds που σκοπό έχουν να παρέχουν ισότιμα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο του franchise. Θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια καλά χρηματοδοτούμενα, στελεχωμένα και εξωστρεφή. Περιμένω από όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστερές και προοδευτικές, να απορρίψουμε χωρίς ήξεις αφήξεις το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη».