Δήλωση της επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονικης Μαζί, Κατερίνας Νοτοπούλου

Ο κόσμος καίγεται και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πετάει λεφτά σε λαμπάκια.
Τη στιγμή που η πόλη μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση, τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει υπερβεί τα όριά του και κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας, τη στιγμή που όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη και έμπρακτη βοήθεια, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης επιμένει να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!
Πιστός στο δόγμα Πέτσα «γιατί να πετάξουμε λεφτά σε ΜΕΘ», επιλέγει να πετάξει λεφτά σε λαμπιόνια για να φωτογραφηθεί στα δικά του Χριστούγεννα!
Η σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής επικύρωσε την απαράδεκτη επιλογή του δημάρχου. Τα 250.000€ για τον εορταστικό διάκοσμο θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στο υγειονομικό σύστημα.
Από την πρώτη στιγμή η θέση μας ήταν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, που αποφασίστηκε σε περίοδο “ευφορίας” του δημάρχου, τότε που καυχιόταν ότι νίκησε τον κορονοϊό και που σήμερα δε συνάδει με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Η πόλη μπορεί να στολιστεί με τον υπάρχοντα στολισμό και εξοπλισμό του Δήμου. Και οι όποιες χορηγίες που αναζητά, στη φετινή κρίση μπορούν και επιβάλλεται να κατευθυνθούν στο ΕΣΥ και την ΠΦΥ του Δήμου μας, πάντα με απόλυτη διαφάνεια.
Ο δήμαρχος όμως, που πανηγύριζε για την covid free πόλη, αγνοώντας τις προβλέψεις των ειδικών και την άφησε απροστάτευτη στο έλεος της πανδημίας, επέλεξε ακόμα και στην πιο κρίσιμη στιγμή να προτάξει την «εικόνα» του.
Η υπομονή των Θεσσαλονικέων όμως έχει εξαντληθεί.
Και οι ευθύνες των «τοπικών αρχόντων» έχουν πλέον ονοματεπώνυμο και «δημαρχιακή» υπογραφή.