
Με χημικά απάντησαν για ακόμη μια φορά τα ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς, στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ και ενώ στο Κοινοβούλιο συζητείται το νομοσχέδιο για την Υγεία, σημειώθηκαν ακόμη και λιποθυμίες υγειονομικών που βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Ακόμη, όταν υγειονομικοί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην είσοδο της Βουλής, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, στους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Νωρίτερα, φώναζαν ρυθμικά «παραιτήσου» προς την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ζητάει άρση των αναστολών για το ανεμβολίαστο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.