Μετά από παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, και λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε το συγκεκριμένο γεγονός, η γυναίκα που της βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ, δε θα πληρώσει τίποτα.

Η γυναίκα επιχείρησε ν’ αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, όταν τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, λέγοντας της πως το μήνυμα με τον κωδικό 6 που είχε στείλει στο 13033 δεν ίσχυε.

Την παραπάνω απόφαση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Με τη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Αυτή του εξήγησε πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ Τσίπρας τόνισε πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά της, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.