Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Οι μικροί μας φίλοι, Ήρωες και Νικητές της Ζωής!»

Με μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου,  η  Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζει τα εξής:

 

« Το 1994 γνώρισα ένα παιδί που νόσησε από καρκίνο και συνδέθηκα με την οικογένειά του.  Μαζί τους έζησα όλη την μεγάλη και σκληρή,  περιπέτειά τους. Σήμερα, το παιδί είναι υγιέστατος, ένας οικογενειάρχης, επαγγελματίας στο χώρο της υγείας και απολαμβάνει τη ζωή!  

Τότε έμαθα ότι ο καρκίνος δεν σημαίνει «θάνατος»,  αλλά  «αγώνας» .

Ένας αγώνας δύσκολος,  άνισος,  επίπονος, ένας μεγάλος αγώνας.  

Η 15η Φεβρουαρίου είναι ημέρα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενημέρωσης  για την μάστιγα της ασθένειας,  που δυστυχώς παγκοσμίως πλήττει και τις μικρές ηλικίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι  μία ιδιαίτερη μέρα, αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη, μαζί με τις οικογένειές τους που έχουν ουσιαστική ανάγκη στήριξης και έμπρακτης αγάπης. Αυτοί οι μικροί ήρωες της ζωής που καθημερινά, αγόγγυστα, με περίσσιο θάρρος και υπομονή, νικούν την αρρώστια και διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν  την ομορφιά της ζωής!

Η στήριξη, η πρόνοια και η με κάθε μέσο συμπαράσταση και παροχή βοήθειας στα παιδιά  που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο της ζωής τους, είναι πολύτιμα και αναντικατάστατα.

Στεκόμαστε δίπλα στους μικρούς μας φίλους και συνάμα μεγάλους μαχητές της ζωής , καθώς και στις οικογένειές τους. Στο πρόσωπό τους αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, τους εν δυνάμει ασθενείς, τους πιθανούς ασθενείς , διότι ο καρκίνος δεν διαλέγει, απλώς… συμβαίνει!  

Στέλνουμε σήμερα την αγάπη και τις προσευχές μας στα παιδιά , ως  εφαλτήριο και δύναμη,  για να κερδίζουν καθημερινά τις  δύσκολες μάχες τους

Και είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν ΝΙΚΗΤΕΣ, αν και ήδη στα μάτια όλων μας από την πρώτη στιγμή,  όλοι  όσοι αγωνίζονται ,  είναι οι πραγματικοί ΝΙΚΗΤΕΣ της ζωής !

Είμαστε μαζί, σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους  σκέψη!

 Και στον καρκίνο:  #Κανείς-Μόνος»