Εκτός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Τζαβάρας

Αντικαθίσταται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας. Τι αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας

 

Την αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδριάζει την Δευτέρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μεθοδεύει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση.

Πληροφορίες από το κοινοβουλευτικό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Κώστας Τζαβάρας έχει αντικατασταθεί μετά από αίτημά του. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας έγινε κατόπιν αιτήσεως του, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τζαβάρας σχεδόν κάθε φορά που συνεδρίαζε η Θεσμών και Διαφάνειας το τελευταίο έτος ζητούσε να αντικαντασταθεί.

Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά φέρεται να δηλώνει σε συνομιλίες του ότι αν του ζητηθεί κάτι τέτοιο, θα διευκολύνει την κυβέρνηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν όψει της συνεδρίασης της επιτροπής την Δευτέρα, όπου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Δημητριάδης, Μπίτζιος και Λαβράνος. Επίμαχο ζήτημα στην επιτροπή είναι το αν οι εργασίες θα καλυφθούν από το απόρρητο, θέμα στο οποίο ο Κώστας Τζαβάρας έχει εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες του με την κεντρική γραμμή της Κυβέρνησης.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του Κώστα Τζαβάρα, και με δεδομένη την διαφωνία της Όλγας Κεφαλογιάννη για το ζήτημα του απορρήτου, οι συσχετισμοί στην Επιτροπή, διαμορφώνονται έτσι ώστε, 10 βουλευτές να στηρίξουν την κυβερνητική γραμμή και εννέα να την καταψηφίσουν.

Πηγή: news247.gr