Η διαφήμιση του σαμπουάν Pantene που από τη Δευτέρα προβάλλεται στην τηλεόραση έχει γίνει ήδη viral, βγάζοντας στο προσκήνιο μια διαφορετική Ελλάδα, και αυτά καλό είναι να γίνονται.

Στη διαφήμιση της Pantene, πρωταγωνιστούν πέντε άτομα, μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες καταπίεσης, με αφορμή τα μαλλιά τους.

“Φράντζα, κεφάλι ψηλά!”, λέει στη διαφήμιση ο Δήμος, που είναι cis gay αγόρι. “Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα μυαλά και όχι τα μαλλιά”, παίρνει τη σκυτάλη η Νικόλ, που είναι cis gay κορίτσι. “Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου “αισθάνομαι, είμαι γυναίκα””, λέει η Καίτη, που είναι trans κορίτσι. “Δεν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” μαλλιά”, διαπιστώνει η/το LEX, που είναι non-binary άτομο. “Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κρύβομαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζομαι” εξηγεί ο Θέμης, μέσω της drag περσόνας του Holly Grace.

Η διαφήμιση στο τέλος παραπέμπει στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”.

 

Η Λατινοπούλου ξαναχτυπά

Με ένα ομοφοβικό παραλήρημα η Αφροδίτη Λατινοπούλου προσπαθεί ξανά να τραβήξει τα βλέμματα. Η ίδια “ανησυχεί” για το τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν άτομα σαν αυτά της διαφήμισης σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν, και φωτίζουν τον κόσμο που προσπαθούν μάταια εκείνη και οι σκοταδιστές υποστηρικτές της να μαυρίσουν. Γιατί όσο και αν επιμένουν, το μέλλον είναι πολύχρωμο, και το ποιος καταστρέφει τον πολιτισμό το έχει δείξει η ιστορία.

Η ανάρτηση της:

Και επιτέλους, ας αφήσουμε την κυρία Λατινοπούλου εκεί που ανήκει, στο 1950.