«Ιερατικό κήρυγμα» κατά της χρήσης της μάσκας με χυδαιότητες

2
«Ιερατικό κήρυγμα» κατά της χρήσης της μάσκας με χυδαιότητες

Ακροδεξιά ρητορική και απρεπείς χαρακτηρισμοί από ιερέα στο Ρέθυμνο

Να μη πιστεύουν τίποτα σε σχέση με τις μάσκες και τον κορωνοϊό καλούσε παππάς στο Ρέθυμνο Κρήτης όταν, χθες, πήγε σε νηπιαγωγείο της πόλης για να τελέσει τον ετήσιο αγιασμό. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοφυλοφίλων.

Όπως δημοσιεύει το rethnea.gr ο ιερέας φώναζε κατά των μασκών και έβριζε. Στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου και οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν τον σταματήσουν λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε κατήχηση».

Ωστόσο ο ιερέας δήλωσε ότι θα πάει στα σπίτια όσων θέλουν για να τους εξηγήσει σε τι… πλάνη έχουν πέσει.

Καταδικάζει ο Ιερατικός Σύνδεσμος Ρεθύμνου

Όλοι οι εφημέριοι της τοπικής Μητρόπολης εναρμονίζονται με τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης και απορρίπτουν τις απόψεις του εν λόγω κληρικού, δηλώνει ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας».