Σε άθλιες συνθήκες φαίνεται ότι ζούσε το ηλικιωμένο ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό και σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Το άτυχο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην οδό Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, όταν οι γείτονες επικοινώνησαν με την αστυνομία εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το διαμέρισμά τους.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σπίτι, από την πρώτη εξέταση που έκανε στις δυο σορούς (οι οποίες ήταν σε προχωρημένη σήψη) κρίνει πως το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας από τη ζέστη κατά τη διάρκεια του καύσωνα της περασμένης εβδομάδας. Εξάλλου, στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Παράλληλα το σπίτι έμοιαζε με «υγειονομική βόμβα» καθώς δεν διέθετε ούτε air condition, ούτε ανεμιστήρα, κι όλα αυτά ενώ η χώρα βρέθηκε εν μέσω ισχυρού καύσωνα.

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου των δυο συζύγων θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο άνδρας έπασχε από χρόνιο υποσιτισμό, με τα χέρια και τα πόδια του να είναι σκελετωμένα. Εκείνος βρέθηκε πεσμένος κοντά στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού και η γυναίκα κάτω από μια καρέκλα.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο άνδρας πέθανε μια μέρα πριν από τη γυναίκα του, περίπου πριν από μια εβδομάδα.