Καταγγελίες για ακραία και σεξιστικά καψόνια σε βάρος αγοριών και κοριτσιών, κατά τη διάρκεια υγειονομικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν προκειμένου να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Με επερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο προσκήνιο τις καταγγελίες γονέων που αναπαράγει ιστοσελίδα πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου, η οποία ασχολείται με ζητήματα στρατεύσιμων και των δικαιωμάτων τους, στις 17/07/2021.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται ανάρτηση ιστοσελίδας, η οποία δημοσιεύει καταγγελίες γονέων για πρακτικές που δέχτηκαν τα παιδιά τους, όπως υποστηρίζουν, από τετραμελή επιτροπή, αποτελούμενη από άνδρες στρατιωτικούς γιατρούς. Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε, οι γονείς κατήγγειλαν ότι τα μεν αγόρια διατάχτηκαν “να κατεβάσουν τα καλσόν τους”(!) και στη συνέχεια να ξεγυμνωθούν “βγάζοντας τα στριγκάκια τους”. Παράλληλα, με βάση το δημοσίευμα, καθ΄ υπόδειξη του ενός από τους τέσσερις στρατιωτικούς γιατρούς της επιτροπής τους δόθηκε εντολή να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα και τα γεννητικά όργανα των διπλανών μαθητών”. Η ίδια επιτροπή καταγγέλλεται ότι ζήτησε από τα κορίτσια “αφού γδυθούν και μείνουν με τα εσώρουχά τους, να αφαιρέσουν τον στηθόδεσμο, να σηκώσουν τα χέρια τους, για να «τεντώσουν τα στήθη τους»”, όπως αναφέρεται στην ερώτηση.

#menoumespeedy