Πρωτοφανές ένας κορυφαίος Δικαστικός λειτουργός να πηγαίνει σε Forum (ιδιωτική πρωτοβουλίας) και να μιλάει δημόσια και να εκφέρει άποψη και στοιχεία για υπόθεση που χειρίζετα και μάλιστα με 57 θύματα! Και όχι μόνο αυτό αλλά να στοχοποιεί με κρίσεις ανοικιες τους συγγενείς των θυμάτων!

Έκθετη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που έσπευσε να διαψεύσει την Μαρία Καρυστιανού, για την αποκάλυψη ότι είχε πει στους συγγενείς να απευθυνθούν στην εκκλησία, με την μητέρα θύματος και πρόεδρο του συλλόγου Τέμπη 2023, να την «αδειάζει», αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν μάρτυρες στη συνάντηση με την εισαγγελέα.

«Θεωρώ ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα ειπώθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα ήταν καλύτερο η ‘κορυφή της Δικαιοσύνης’ να αφήνει τους σχολιασμούς για όσα λέχθηκαν στο γραφείο της και να μας πει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια. Θέλω επίσης να αναφέρω στην κυρία Αδειλίνη ότι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Lifo, η κ. Καρυστιανού.

Και πρόσθεσε ακόμα ότι «ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε και μέσω του Open στην Γεωργία Αδειλίνη, με την ίδια να τονίζει ότι «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με συγγενείς θυμάτων, οι απαντήσεις της εισαγγελέως ήταν να βρουν παρηγοριά στον θεό, ενώ όταν ο πατέρας θύματος Παύλος Ασλανίδης, της έδειξε σε μία από τις συναντήσεις φωτογραφίες από το Κουλούρι -όπου βρίσκονται συντρίμμια των αμαξοστοιχιών και χώματα από το σημείο της τραγωδίας- εκείνη τους απάντησε τι είναι ένα «μικρό, ηθικό θέμα» και ότι τους «καταλαβαίνει και δεν μπορεί να κάνει κάτι». Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις, με την Μαρία Καρυστιανού να είναι παρούσε σε δύο από αυτές. Σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά, ενώ στις άλλες δύο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανού, ότι δηλαδή την είχε παραπέμψει να στην εκκλησία, είπε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα σε ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η δικαιοσύνη, τον παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Άλλος ένας συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έρχεται να «αδειάσει» την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που έτρεξε να «διαψεύσει» ότι είχε πει στους συγγενείς να απευθυνθούν στην εκκλησία.

«Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμιά φορά για να μας βοηθήσει» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Πλακιάς -ο οποίος έχασε τα δίδυμα παιδιά του, αλλά και την ανιψιά του- σε σχετική ανάρτηση, με τον ίδιο να αναφέρει ότι ήταν ένας από τους 6 πατεράδες που ήταν παρών στη συνάντηση με την εισαγγελέα.

«Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα ή όχι. Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι. Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφόνησαν στα Τέμπη» τονίζει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει ότι «μετά από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο τέλος αυτής της διαδρομής, μόνο που το οριστικό τέλος θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, μόνο εμείς οι γονείς. Γι’ αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς».