Κολωνός: Στην ανακρίτρια για να απολογηθούν θα οδηγηθούν τα έξι άτομα που αναγνώρισε η 12χρονη

Το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσουν αυτές τις ημέρες τα έξι άτομα που ταυτοποιήθηκαν ότι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Ανάμεσα τους και ένας πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την ταυτοποίηση έξι ακόμη ανδρών από τις αρχές.

Μετά τις αποκαλύψεις του δικηγόρου της μητέρας της ανήλικης, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι η μαθήτρια αναγνώρισε και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά, σήμερα Δευτέρα τα άτομα αυτά αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 33ης ανακρίτριας.

Οι έξι άνδρες είχαν απολογηθεί την Παρασκευή και είχαν πάρει προθεσμία για να μελετήσουν τη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμεσά τους είναι πρώην γνωστός διαιτητής-οδοντοτεχνίτης, ο οποίος φέρεται να πέρασε σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας. Εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια και οι υπόλοιποι πέντε – πρόκειται για έναν δερματολόγο καθώς και τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία αναγνώρισε η 12χρονη.

Κολωνός: Νέο αίτημα αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης θα καταθέσει ο δικηγόρος
Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για έναν νέο κύκλο συλλήψεων.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως “η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία, έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα. Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή μέρες”.

Σχετικά με την μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, ο κ. Λύτρας ενημέρωσε πως “θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί”.

Όπως ανέφερε “το θέμα είναι ότι “έχει ξεκλειδώσει” η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα δυστυχώς, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.

“Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων”, υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

Σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τη μητέρα της 12χρονης, ο δικηγόρος τόνισε πως “Τόσο το κορίτσι όσο και τα αδέλφια της δεν έχει αναφερθεί κανένα τους στη μητέρα. Για τις καταθέσεις που βρέθηκαν στο λογαριασμό της μητέρας, η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις”.

Όπως εκτίμησε “αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί”. Ενημέρωσε ακόμα ότι “Υπήρχε και μία εισήγηση από μία εκ των τριών δικαστών, που είχε την άποψη στην προσφυγή που είχαμε κάνει, το ότι η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί και δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί”.

Τέλος ο κ. Λύτρας σημείωσε πως “υπάρχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία τηλεφωνική της 12χρονης με την μητέρα της και πριν από κάποιες ημέρες την επισκέφθηκε η 12χρονη στη φυλακή μετά από συστάσεις και της ψυχολόγου που την παρακολουθεί από την αστυνομία”.

Πηγή:news247.gr