Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στο νησί της Κρήτης, σε 49χρονη ασθενή οι γιατροί ξέχασαν μέσα της 15 γάζες έπειτα από χειρουργική επέμβαση, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο γιατρός που έκανε το αδιανόητο λάθος δεν ενδιαφέρθηκε στη συνέχεια για την πορεία της υγείας της.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση γυναικολογικής φύσης σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης και ενημερώθηκε, πέντε μήνες μετά, ότι οι αφόρητοι πόνοι που ένιωθε όλο αυτό το διάστημα οφείλονταν σε ξεχασμένες γάζες.

Η 49χρονη ασθενής μιλώντας στο Mega, είπε πως «εγώ δεν ήμουν καλά, πέθαινα και με πήραν σηκωτή ένα βράδυ από εδώ, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω γιατί τα μικρόβια είχαν πάει σε όλο μου το σώμα και με πήγαν στο κέντρο υγείας, στο οποίο εκεί η μαία μου έβγαλε την πρώτη γάζα».

«Όλα αυτά έχουν πιάσει τώρα όλη μου την κοιλιά και πρέπει μάλλον να ξανά ανοιχτώ γιατί έχω πάλι μικρόβιο. Δυστυχώς όλα αυτά μου έχουν κάνει κοκκιώματα, έτσι λέγονται, τα όποια έχουν κλείσει μέσα τους τις ίνες από τις γάζες που έχουν μένει και τα όποια έχουν πιάσει την κοιλιακή μου χώρα τώρα, όχι οι χοντρές γάζες που έχω βγάλει, οι ίνες των γαζών», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 49χρονη στο mega, όταν μετά το χειρουργείο πήγε στον γιατρό με αφόρητους πόνους, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο να την εξετάσει και την έδιωξε με μια αντιβίωση.

«Κανένα ενδιαφέρον. Με έδιωχνε με αντιβίωση, χωρίς καν να μπει στον κόπο να μπει με ένα κολπικό υπέρηχο να δει τι έχει κάνει. Μάλιστα είπε ότι είναι ένα μικροβιάκι, δίνοντας σχεδόν ένα μήνα την ίδια αντιβίωση» είπε χαρακτηριστικά.

Δύο μήνες μετά, όταν η 49χρονη γυναίκα κατέρρευσε από αφόρητους πόνους και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας, μια μαία και ένας ιδιώτης γιατρός έκπληκτοι ανακάλυψαν τις αιμοστατικές γάζες ξεχασμένες μέσα της. Και πάλι όμως ο γιατρός που την χειρούργησε, απαθής, δεν της ζήτησε ούτε μια συγγνώμη σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Η απάντησή του ήταν μήπως οι γάζες ήταν κακής ποιότητας. «Γιατρέ, όλους τους γιατρούς που ρώτησα, αυτές οι γάζες αφαιρούνται μετά το χειρουργείο. Δηλαδή μια αντιμετώπιση αφήστε το. Και του λέω να είστε καλά και του έκλεισα το τηλέφωνο. Εγώ μέχρι και σήμερα υποφέρω» υπογράμμισε η ασθενής.

Η 49χρονη που έχει ακόμα σοβαρά προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από σηψαιμία με τις ξεχασμένες γάζες στο σώμα της, και προτίθεται να κινηθεί νομικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο έχει υποβληθεί μήνυση, ενώ μέχρι σήμερα ο γιατρός που ευθύνεται για την κατάσταση της 49χρονης δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη.

#menoumespeedy