Στη διάψευση φερόμενης εμπλοκής της Ελληνικής Ακτοφυλακής για κακομεταχείριση μεταναστών προχώρησε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής για φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κακομεταχείριση μεταναστών που περισυνελέγησαν νεκροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της Σμύρνης.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναπαράγεται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού.

Το θέμα προέκυψε με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ισχυρίστηκε ότι η Ελληνική ακτοφυλακή χτύπησε μετανάστες, τους πήρε τα υπάρχοντα, τους έδεσε με πλαστικές χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστοδουλάκης: Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»