Κακοκαιρία Ιανός: Πού βρίσκεται τώρα ο κυκλώνας, πού θα χτυπήσει στη συνέχεια

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Διομήδης» που σάρωσε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Με σφοδρότητα χτυπήθηκε η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία «Διομήδης» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτη ένταση.

Καταρρακτώδεις βροχές και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές έχουν οδηγήσει σε υπερχειλίσεις, πλημμύρες και εκκενώσεις χωριών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει.

Τραγικές είναι και οι εικόνες από το χωριό Γοργοβίτες που έχει πλημμυρίσει, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι δεν έγιναν τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα μετά το χτύπημα του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αντίστοιχες οι εικόνες και στην Υπέρεια Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας όπου πλημμύρισαν σπίτια από την υπερχείλιση των ποταμών της περιοχής.

Στον ορεινό όγκο των Αγράφων υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης αφήνοντας 19 χωριά χωρίς ρεύμα.

Πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ο ποταμός Κηρέας φούσκωσε από τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο κομμάτι που συνδέει το Μαντούδι με το Προκόπι ενώ μετά από 3 ώρες τα συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έκοψαν στα δύο και τον επαρχιακό δρόμο Κοτσικιάς-Λουτρού. Εκεί η στάθμη του νερού κάλυψε το οδόστρωμα ενώ σε αρκετά σημεία του δρόμου υπάρχουν κατολισθήσεις.

Πήλιο

Ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο Πήλιο ενώ πλημμύρισαν από την ισχυρή βροχόπτωση αρκετά χωριά του νότιου Πηλίου.