Με το βλέμμα στραμμένο στους αριθμούς βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς βασικός στόχος παραμένει να επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Όπως ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, εάν δεν υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο ΕΣΥ τότε θα δοθεί το πράσινο φως, κάτι που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμα βαλβίδα αποσυμπίεσης, επιτρέποντας την μετακίνηση εκτός νομού.

Χθες Δευτέρα 6 Απριλίου, πάντως, σημειώθηκαν 4.309 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 79 νέοι θάνατοι. ωστόσο, καταγράφηκε νέο ρεκόρ διενέργειας τεστ, καθώς έγιναν πάνω από 75.000. Σε ότι αφορά το ποσοστό θετικότηταςαυτό βρίσκεται στο 5,73%, αριθμός που αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση όσο προχωράει ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι μικρότερος, το πρώτο πεδίο της προσοχής θα είναι στην πίεση στο σύστημα υγείας, στις ΜΕΘ και στον αριθμό των θανάτων, ενώ στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι αριθμοί δείχνουν σημαντική πτώση στα κρούσματα και στη νοσηλεία σε ΜΕΘ στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί.

Σημαντικό το επόμενο δίμηνο

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό το επόμενο δίμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ότι Πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης: