Για ακόμα μια φορά η εκκλησία απέδειξε την προοδευτικότητα της βάζοντας λουκέτο σε εκκλησάκι επειδή το ζωγράφισε ο Μυταράς

Ανέκαθεν αρκετές εκκλησίες και εκκλησάκια στη χώρα μας είχαν πολλά πανέμορφα σχέδια μέσα, με πολλές αγιογραφίες να είναι τόσο όμορφες και «ζωντανές» που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πίνακες ζωγραφικής.

Μια απ’ αυτές είναι και η εκκλησία Παναγία Καταφυγιώτισσα στον οικισμό Αίολο στο Θυμάρι, όπου το μακρινό 2004 ζωγραφίστηκε από τον Δημήτρη Μυταρά, όταν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» του είχε αναθέσει να το κάνει.

CV3 1

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν άρεσε στον… προοδευτικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαος, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει την άδεια λειτουργίας από το εκκλησάκι καθώς δεν του άρεσαν καθόλου οι ζωγραφιές του Δημήτρη Μυταρά, με τον ίδιο να τις αποκαλεί «τερατουργήματα».

Την είδηση έκανε γνωστή το site ekklisiaonline, το οποίο λέει την τέχνη του Μυταρά βλάσφημη, με το εκκλησάκι πλέον να μην έχει άδεια και αρκετοί πολίτες φαίνεται πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν.

Δείτε και εσείς τα… τερατουργήματα:

A8600328 B7CF 4FF0 85EA F069D4EF6790

CV4