Με μια ιδιαίτερα συμβολική και έντονα συναισθηματική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε το προσωπικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πριν περίπου έναν μήνα, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της αλλά και να καταγγείλει δημόσια την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από παράγοντα της ιστιοπλοΐας σε νεαρή ηλικία, αποτελεί ένα σύγχρονο σύμβολο για την δύναμη της αλήθειας, καθώς χάρη στην απόφασή της να μιλήσει, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά.

“Θέλω κάθε μέρα να μου ανήκει, να με σέβεσαι, να μου μιλάς ωραία, να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα…”, γράφει χαρακτηριστικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Το κείμενο της ανάρτησης:

«Σήμερα γιορτάζουμε λένε και τρέχουμε κι εμείς να στολιστούμε, να νιώσουμε γυναίκες.

Μας έδωσαν μια μέρα να χαρούμε.

Δεν την θέλω.

Θέλω κάθε μέρα να μου ανήκει, να με σέβεσαι, να μου μιλάς ωραία,

να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα.

Θέλω να σε κοιτώ στα μάτια και να μην στρίβεις το βλέμμα προς τα κάτω.

Αν θες να γιορτάζουμε δες με, όπως είμαι. Αγκάλιασέ με μόνο αν το νιώσεις. Άκουσέ με, όπως δεν τόλμησες ποτέ και δεν πειράζει, μην μου χαρίσεις κάτι σήμερα, γιατί θέλω να ζω την κάθε μέρα κι όχι αυτήν που μου όρισες εσύ..

Αφιερωμένο σε όλες εσάς που δεν θα λάβετε κανένα τριαντάφυλλο και που σήμερα έλαβα εγώ εξαιτίας σας!!! #equality #together”.

 

#menoume_speedy