Ένα από τα αγαπητά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας και δη της Βορείου Ελλάδος, τα 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο της Ημαθίας, τίθενται από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, σε λειτουργία, ύστερα από απουσία δυο περίπου ετών. Το χιονοδρομικό κέντρο ξεκινάει με μερική λειτουργία, ούτως ώστε να μην χαθεί η χρονιά.

 

 

«Ανοίγουμε με συντηρητική λειτουργία για φέτος» δηλώνει στο GRTimes.gr με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Αλέξανδρος Νουλίκας, ο μισθωτής του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια για τα επόμενα 23 έτη. Ένας άνθρωπος με πολυετή εμπειρία στη λειτουργία, διοικητική υποστήριξη και συντήρηση χιονοδρομικών κέντρων, στον ορεινό τουρισμό αλλά και στην ίδια την περιοχή.

Αισιοδοξία και χαρά επικρατεί και στην κοινωνία της Νάουσας, η οποία ‘χτυπημένη’ από την πανδημία του κορωνοϊού, είχε να αντιμετωπίσει και έξτρα δυσκολίες όπως, τη μη λειτουργία του χιονοδρομικού της κέντρου, τη μη τέλεση του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» την περίοδο της Αποκριάς κτλ.

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη κυριαρχεί κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τον τουρισμό. «Αναμένουμε τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιονοδρόμους και τους λάτρεις του βουνού», δηλώνουν επιχειρηματίες της Νάουσας που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τη φιλοξενία.

Στρωμένες πίστες, καθαροί δρόμοι

Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα λειτουργεί καθημερινά το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, αρχής γενομένης, σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου.

Θα λειτουργούν οι τρεις συρόμενοι αναβατήρες Σ1,Σ2, Σ3 και θα εξυπηρετούν τη μισή κεντρική πίστα Αριστοτέλης, τον Παράδεισο, το πλατό Παράδεισος και το κάτω μέρος του Φίλιππου. Επιπρόσθετα, θα λειτουργεί και το Lift Bar το οποίο βρίσκεται στη βάση του αναβατήρα πλατό Παράδεισος. Η χιονοκάλυψη είναι επαρκής, όλες οι πίστες είναι στρωμένες, «είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο Αλέξανδρος Νουλίκας.

Μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας (11/02/2022) οι δρόμοι που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια είναι καθαροί, ωστόσο, οι αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε μετακίνηση στο βουνό είναι απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1. 430 μ. – 2.005 μ., και οι πίστες του διαγράφονται ανάμεσα σε δάσος οξιάς. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και 107 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Χαμηλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

«Άσπρη μέρα» αναμένουν να δουν και οι ξενοδόχοι της περιοχής με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια. Μέχρι στιγμής, όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr οι πληρότητες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, «είμαστε στο 15%, ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κινηθούμε καλύτερα» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η περιοχή τουριστικά έχει πληγεί από την πανδημία και η λειτουργία, έστω και μερική, του χιονοδρομικού κέντρου, αναμφίβολα θα δώσει μια ανοδική πορεία στην τοπική οικονομία αλλά και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα.