Eurokinissi

Τεράστιες ουρές και συνωστισμός ήταν οι εικόνες που παρατηρήθηκαν έξω από τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο OPEN, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι κόπηκαν πρόστιμα σε πολίτες, οι οποίοι δεν τήρησαν τον χρονικό περιορισμό για τα ψώνια τους.

«Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση» είπε.

Πολλοί μάλιστα έμειναν αρκετές ώρες έξω, στέλνοντας ξανά και ξανά μηνύματα. Όταν δηλαδή περνούσαν οι δύο ώρες, που είχαν στη διάθεσή τους για ψώνια, έσβηναν το SMS που είχαν στείλει αρχικά και έστελναν ξανά μήνυμα με τον κωδικό 2. Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος ανανεωνόταν, με αποτέλεσμα να έχουν δύο επιπλέον ώρες για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Μπαλάσκας πώς μπορεί να γίνει έλεγχος στα SMS, ανέφερε ότι προέκυψε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

#menoumespeedy