Σε λίγες ώρες κυκλοφορεί Το Βήμα με την ανατριχιαστική αποκάλυψη ότι την ώρα που ακόμα μέλη νεκρών παιδιών ήταν κολλημένα στα συντρίμμια του τρένου -καμένη σάρκα και καυτά σίδερα ένα-, το ελληνικό κράτος έκανε μοντάζ στις ηχογραφημένες συνομιλίες των σιδηροδρομικών ώστε να αποδοθεί το έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος.
Μόλις δόθηκε από την κυβέρνηση το μονταρισμένο ηχητικό υλικό στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας βγήκε με διάγγελμα να αποδώσει το δυστύχημα σε «τραγικό ανθρώπινο λάθος», όπως είπε επί λέξει.
Ένα ασύλληπτο πολιτικό θρίλερ, μία κυβέρνηση – παρακρατική οργάνωση που την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών έκανε κοπτοραπτική για να κρύψει τις ευθύνες της. Και λίγες ώρες μετά, μπάζωνε τον τόπο του εγκλήματος.
Δεν ελπίζω σε πολλά, γιατί ένα κομμάτι του λαού μας είναι βαθιά υπνωτισμένο κι ένα άλλο βαθιά διεφθαρμένο.
Ελπίζω σ’ εμας τους υπόλοιπους.
Που έχουμε ακόμα συναίσθηση.
Που έχουμε ακόμα συναισθήματα.
Που μας νοιάζει ακόμα το δίκιο.
Που μας νοιάζει ακόμα ο άνθρωπος.
Που μας νοιάζει να μπορούμε να κοιτάμε αύριο τα παιδιά μας στα μάτια.
Δεν έχει ξαναπεράσει από τη χώρα μας σε καιρό δημοκρατίας τέτοια κυνική, απάνθρωπη και οργανωμένη με όρους μαφίας πολιτική παρέα.
Το να μας χωρίσει μία κάθετη, τελεσίδικη, κοφτερή γραμμή από αυτούς τους νοσηρούς ανθρώπους δεν είναι πλέον θέμα ούτε πολιτικής ούτε ιδεολογίας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο