Οι δυο όψεις του Ολυμπιακού Χωριού σήμερα

Κείμενο: Γεωργία Σκονδράνη / φωτογραφίες: Βασίλης Δάβαρης

Τι συμβαίνει σήμερα στο Ολυμπιακό χωριό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004;

Το χωριό έχει δύο όψεις. Η μια είναι οι κάτοικοι του, με τα σπίτια τους, τις αυλές και τους κήπους τους, τα αθλητικά σωματεία, η περιποίηση στους εξωτερικούς χώρους, και τα λιγοστά καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά. Η άλλη πλευρά είναι τα ξερόχορτα, τα κατεβασμένα ρολά, τα γκράφιτι και οι ξεφτισμένοι τοίχοι, η πισίνα που είναι βούρκος και δεν συντηρείται λόγω του υπέρογκου ποσού που χρειάζεται για να επέλθει στην αρχική της κατάσταση, σκουπίδια και εγκατάλειψη.

Υπενθυμίζεται ότι το Ολυμπιακό Χωριό 2004 είναι οι εγκαταστάσεις στέγασης που κατασκευάστηκαν  για να στεγάσουν τους 17.000 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σήμερα το χωριό στις 2.292 πρότυπες κατοικίες που τροποποιήθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας σε διαμερίσματα στεγάζει οικογένειες που επιλέχθηκαν με κλήρωση για να κατοικήσουν στην περιοχή.

Επιπλέον πρόσφατα στήθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα 16 πιστοποιημένων οργάνων υπαίθριας γυμναστικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να φιλοξενήσει αθλούμενους και να δώσει το έναυσμα για περισσότερη άθληση στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.

Υπογράφηκε η συνεργασία της Γ.Γ.Α. με την κατασκευαστική Lamda Development όπως αναφέρει το οlympicvillagenews.com, με την οποία η εταιρία ανέλαβε να ξανακάνει λειτουργική την Ολυμπιακών διαστάσεων (και πολλαπλών χρήσεων) πισίνα που μέχρι στιγμής ήταν σε εγκατάλειψη λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης.

Το Ολυμπιακό χωριό γνώρισε την ακμή, αργότερα την παρακμή και ελπίζει στο μέλλον να ξαναγεννηθεί και να επιστρέψει στην αλλοτινή του κατάσταση.