Ομολογία αποτυχίας των μέτρων από Μαγιορκίνη: Ανησυχητική η αντοχή του ιού

5
Κορονοϊός: Απομάκρυνση Μαγιορκίνη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημία του κοροναϊού στη χώρα, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στη χώρα εντοπίστηκαν 310 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε χαρακτηριστικά πως η αντοχή του ιού στα περιοριστικά μέτρα είναι ανησυχητική.

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε πως η Αττική πιέζεται από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Τα μέτρα που λαμβάνονται στην Αττική είναι για να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης από άγνωστους που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον.

Στο μέτωπο των εμβολίων είπε ότι οι εθελοντικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης συνεχίζονται κανονικά αφού οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν δεν είχαν σχέση με το εμβόλιο.