Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς ελέω κορωνοϊού και μέτρων περιορισμού κατά της διασποράς του ιού στη χώρα μας. 

Ο Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πληρώνουν από την τσέπη τους από την πρώτη ημέρα του σχολείου. Παράλληλα, ζητούν από το κράτος να αναλάβει την ευθύνη, ενώ στην κατάληξη της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «έμεινε στην ίδια τάξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι εμείς οι γονείς αγωνιούμε…ζούμε καθημερινά τα προβλήματα των σχολείων, είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά μας μέσα στην πανδημία, ενώ αντίθετα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο, τους αφήνει αβοήθητους.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, θα είχαν πάρει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή όλο αυτό διάστημα της πανδημίας. Ανοίγετε και κλείνετε τα σχολεία απλά ανακοινώνοντας ημερομηνίες!

Οι γονείς πληρώνουμε από την τσέπη μας από τη πρώτη μέρα του σχολείου είτε αυτά είναι ανοιχτά είτε είναι κλειστά!

Το 25% των μαθητών δεν μπορεί να πάρει μέρος στην Τηλεκπαίδευση! Οι μαθητές της Γ Λυκείου είναι σε απόγνωση με τα νέα μέτρα που αποφασίσατε! Οι προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι ανέκδοτο σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Η αραίωση των τμημάτων, ώστε να λειτουργεί ένα σχολείο με ασφάλεια αποτελεί αντικείμενο φιλοσοφικής αναζήτησης στην σχολική κοινότητα! Και τώρα χρειάζεται φυσικά να αξιολογήσετε το έργο τόσης προσπάθειας! Αλήθεια για πείτε μας ….. τι πάει να πει “έχει ευθύνη το σχολείο για τη διαχείριση των πόρων;”

Την ευθύνη την έχει το κράτος. Δεν είναι δουλειά των εκπαιδευτικών να αναζητούν πόρους γιατί όλο αυτό θα βαραίνει στον παιδαγωγικό τους ρόλο… Αλήθεια για πείτε μας ….. πως θα αξιολογείται «η αξιοποίηση των σχολικών υποδομών» στα σχολεία με αίθουσες κλουβιά, container,στα ασυντήρητα κτίρια που δεν έχουν αντισεισμική θωράκιση;

Αλήθεια για πείτε μας ….. τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν θα εκφράζουν τις κοινωνικές ανισότητες; Θα φταίμε εμείς οι γονείς για την επίδοση των παιδιών μας; Αλήθεια για πείτε μας, αν η πρόθεσή σας ήταν να στηρίξετε τη λειτουργία των σχολείων ΓΙΑΤΙ δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας ΓΙΑΤΙ δεν πήρατε μέτρα για τη λειτουργία
των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή όλο αυτό διάστημα της πανδημίας; Αν είναι ένας λοιπόν που θέλει την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αξιολόγηση αυτοί είμαστε εμείς οι γονείς και σας αξιολογήσαμε: “Μείνατε στην ίδια τάξη”!».