Σύμφωνα με τον τοξικολόγο που έκανε τις εξετάσεις στην άτυχη Μαλένα δεν βρέθηκε καμία τοξική ουσία στον οργανισμό της. Μάλιστα είχε ερευνηθεί και η κεταμίνη

Καμία ουσία δεν βρέθηκε στη Μαλένα, είπε ο τοξικολόγος που έκανε τις εξετάσεις στο κορίτσι. Ο επιστήμονας είναι κατηγορηματικός ότι δεν βρέθηκε καμία τοξική ή φαρμακευτική ουσία στη Μαλένα, ούτε κεταμίνη. Το εργαστήριο που έκανε τις εξετάσεις στη Τζωρτζίνα ήταν το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις εξετάσεις στη Μαλένα και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία διευκρινίζει ο επιστήμονας που είναι ο ίδιος που εξέτασε τα δείγματα και από τα ίδια κορίτσια.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο εξέτασε το αίμα της Μαλένας. Τώρα που θα γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις διευκρινίζει ο τοξικολόγος δεν αποκλείεται να βρεθούν ίχνη τοξικών ουσιών, ωστόσο ο ίδιος είναι κατηγορηματικός ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν 100% καθαρές.

Ο γρίφος

Η αιτία θανάτου της Μαλένας όπως καταγράφηκε είναι εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.

Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.

Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσες λίγες ημέρες στην Αθήνα, αφού στις 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, βγήκε μόνο 2 – 3 φορές για να φάει σε κοντινά εστιατόρια.

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.