Πρωτοσέλιδο στους New York Times το δράμα της Μόριας

Πρωτοσέλιδο των New York Times έγινε η σοκαριστική φωτογραφία του καταξιωμένου Έλληνα φωτορεπόρτερ ,Πέτρου Γιαννακούρη, όπου απαθανάτισε τους πρόσφυγες στη Μόρια να τρέχουν αλλόφρονους για να σωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ.

Η ανατριχιαστική φωτογραφία αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τον τρόμο στα πρόσωπα των προσφύγων και κυρίως της μάνας που τρέχει με το παιδί στην αγκαλιά της.

«Το τέλος της Μόριας. Πρόσφυγες και μετανάστες έχοντας μαζί τα υπάρχοντά τους φεύγουν από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, στο νησί της Λέσβου, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020. Η πυρκαγιά χτύπησε ξανά την Τετάρτη το βράδυ στο πιο υπερπλήρες camp προσφύγων στην Ελλάδα μια μέρα μετά από τη φωτιά που έμελλε να αφήσει στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες που χρειάζονται καταφύγιο. (AP Photo / Πέτρος Γιαννακούρης)», ανέφερε ο φωτογράφος όταν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στο facebook.

Ο καταξιωμένος φωτογράφος τόνισε σε δεύτερη ανάρτησή του πως νιώθει τυχερός που μπορεί να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί.

«Νιώθω τυχερός που είμαι μάρτυρας εκείνης της στιγμής και μπορώ να τη μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Το πρωτοσέλιδο των New York Times καθώς οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το φλεγόμενο ΚΥΤ της Μόριας».