«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε – ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια».…σχολιάζει καυστικά το BBC,στην κεντρική του σελίδα…!!

«Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όταν συνέβη αυτό» αναφέρεται στο δημοσίευμα και παρουσίαζει με βίντεο την πτώση του πίνακα…

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν κλάπηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας.

Η πρωτοφανής γκάφα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη όταν ξαφνικά ο εμβληματικός πίνακας του Πικάσο έπεσε στο πάτωμα, έφτασε να αναφέρεται στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία!!

https://twitter.com/BBCNews/status/1410229392656289797

Αντίστοιχα οι Times of Israel σημειώνουν «η ελληνική αστυνομία εντόπισε έναν κλεμμένο Πικάσο και μετά της έπεσε».

Στο yahoo news επίσης σχολιάζει …

 

Η απίστευτη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα που δώρισε στους Έλληνες για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής, και η προχειρότητα της παρουσίασης- φιέστας με παρουσία των δύο υπουργών,  όχι μόνο σχολιάστηκαν αρνητικά απο τα ξένα δίκτυα …αλλά έγιναν αφορμή για τρολάρισμα από χρήστες του διαδικτύου αλλά και πολυεθνικές εταιρείες..!!!

Και πρώτο πρώτο το ΙΚΕΑ το οποίο ανέβασε φωτογραφία με ράφι στήριξης κορνίζας. Και για να στείλει ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα, συνόδευσε τη φωτογραφία με το hashtag #picasso και «Ιδέες δίνουμε»!! .

«Στηρίζουμε ό,τι έχει αξία», λέει η γνωστή αλυσίδα «Πλαίσιο»

 

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν κλάπηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας.